Du žingsniai iki kokybiškos kavos
Ar dažnai valote savo kavos aparatą? Greičiausiai, kad taip, nes visada norite sulaukti ne tik kvapnios ir skanios kavos, bet ir kokybiškos. O tam įtakoja ne tik produktai, bet ir pats kavos aparatas. Švarus jis pagamina ženkliai kokybiškesnę ką, bet nereikėtų pamiršti ir pačių produktų, į kurių sąrašą patenka ne tik kava, pienas, bet ir pats vanduo.
Kasdien gamindami kavą mes prie jos priprantame, priprantame ir prie nepastebimai įsitvirtinančių dalykų, pavyzdžiui, kieto vandens. Tikite ar ne, bet kavos skonis keičiasi priklausomai kokį vandenį naudojate, kietą ar suminkštintą. Vanduo iš čiaupo ne visada yra minkštas, todėl naudodami tokį vandenį priprantama ir prie jo suteikiamo kavai skonio.
Naudinga atminti, kad kietame vandenyje yra daugiau sunkiųjų metalų bei sudedamųjų dalių, todėl kavos aparato vandens kaitinimo elementas kalkėmis apsineša dažniau. Tad pirmasis žingsnis skanios ir kokybiškos kavos link yra nesudėtinga procedūra, kuri vadinama nukalkinimu. Žinoma, nebūtinai Jūsų kavos aparatą privalu nukalkinti, nes gali būti, kad prieš pirkdami jį jau buvote numatę jo nukalkinimo procedūras, todėl įsigijote savaime išsivalantį ir nusikalkinantį aparatą. jei tokios funkcijos Jūsų kavos aparatas neturi reiškia, kad kas tam tikrą kavos puodelių paruošimų atkarpą privalu nukalkinti taip vadinamą kaitinimo bloką ar elementą. Greičiausiai, kad kils ir klausimas, kada gi privalu susirūpinti kavos aparato vandens kaitinimo elementu? Kavos aparatų gamintojai yra įsitikinę, kad kavos aparatus naudinga nukalkinti kas 500-600 paruoštų kavos puodelių. Tokios nedidelės priežiūros pagalba užtikrinsite kavos aparato darbą be sutrikimų ar gedimų.
Dėl užkalkėjusio kavos aparato jis gali ir sugesti. Tai galėjo įsitikinti kiekvienas, kuris turi kavos aparatą ir nesvarbu, kurioje Lietuvos vietoje jis gyvena. Dėl panašių gedimų tenka ieškoti ir kavos aparatų meistrų. Pavyzdžiui, kavos aparatų remontas Vilniuje galimas Naujamiestyje, Smolenksko g. 1. Tiems kas dirba Vilniaus centre tai ypač patogus susisiekimas ir būdas pristatyti kavos aparatą remontui. Tad žinodami adresą sužinojote kur kreiptis, jei gyvenate Vilniuje ir Jūsų kavos aparatas sugedo.
Antras žingsnis kavos aparato priežiūros link yra tinkamas kavos paruošimo temperatūros nustatymas. Net mažiausi kavos gurmanai galėtų pritarti, jog kokybiška kava ir jos skonis taip pat glaudžiai susiję su gaminimo temperatūros svyravimu. Tamsi kavos puta – per aukšta temperatūra, o šviesi puta – per žema.
Taip pat skaitykite:
Taigi, atlikdami vos du ir nesudėtingus kavos aparatų priežiūros žingsnius, visą laiką galėsite mėgautis kokybiška kava ir negendančiu kavos aparatu.